Bizardné logá – dvojzmysly, vyvolávajúce úsmev

Zaujímavosti
Bizardné logá – dvojzmysly, vyvolávajúce úsmev

Google urobil posledný redizajn svojho loga v roku 2015 - súčasné logo má jednoduchší font, je guľatejšie a má plnšie tvary. Niekomu sa táto zmena páči, iní ju považujú za krok dozadu. V súvislosti s touto zmenou Vám prinášame článok, ktoré obsahom sú najhoršie logá sveta. Predpokladáme, že sa zabavíte alebo poučíte. Vždy to však bude lepšie, ako si dať objednať 500 tričiek s novým logom, a potom zistiť, že logo má napríklad skrytý sexuálny dvojzmysel…

World Taekwondo Federácia

Na prvý pohľad nič zlé. Skúste sa ale pozrieť na skratku bližšie– WTF? Už ste na to prišli?  Začiatočné písmená názvu firmy ako súčasť loga, sú zapamätateľné ľahko. V tomto prípade sa to ale World Taekwondo Federácii podarilo bravúrne a neželané posolstvo išlo rovno do celého sveta...

World Taekwondo Federation

Airlington Pediatric Center

Na základe loga možno súdiť, že v pediatrickom centre v americkom Arlingtone majú pravdepodobne až priveľmi radi deti. Nie len tvorca loga, ale rovnako aj manažment kliniky musel mať na očiach klapky. Po ohlasoch, ktoré zaplavili internet sa vedenie rozhodlo pre úplnú zmenu loga. Logo bolo okamžite stiahnuté.

Airlington Pediatric Center

OGC

OGC – Office of Government Commerce je americký nezávislý úrad starajúci sa o štátnu pokladnicu. Americký úrad rovnako ako mnoho iných spoločností vsadil v logu na začiatočné písmená svojho názvu. Okrúhly logotyp písmen, vytvára dojem mincí - čo vôbec nie je zlé. Avšak stačí iný pohľad a chyba je na svete.

Office of Government Commerce logo

TGV

Naozaj zaujímavé logo spoločnosti TGV. Ak si ho však otočíte opačne, uvidíte slimáka. TGV je mimochodom francúzsky železničný prepravca, ktorý na prepravu osôb využíva špičkové vysokorýchlostné vlaky. TGV alebo inak „Train à Grande Vitesse“ znamená z francúzštiny v preklade rovnako - „vysokorýchlostný vlak“.

TGV logo a jeho podoba so slimákom

Kostelecké uzeniny

Nad týmto českým logom sa pozastavuje celý svet. Cudzincom, ktorí češtine nerozumejú, pripadá obrázok muža, ktorý konzumuje párky nechutný. Okrem toho sa domnievajú, že v konzerve s takouto etiketou sa nachádza nejaký nástroj na orálny sex. Logo, ale splnilo svoj účel až „nadrámec“ – cudzinci si nakupujú firemné tričká, čiapky, aby o logu mohli porozprávať aj doma . Logo Kosteleckých uzenin pritom pochádza zo začiatku minulého storočia a má dlhú tradíciu.

Kostelecké uzeniny

Highlight

Už ste niekedy počuli o logu Highlight? Dúfame, že Vaša je odpoveď nie. Toto nevydarené logo totižto môže spôsobiť okrem nervozity aj bolesti hlavy. Tvorca sa pritom snažil o maximálne zvýraznenie - posúdenie konečného výsledku ale necháme na Vás. P.S: Lepšie rozlíšenie sme k dispozícii žiaľ nenašli .

Highlight

Zimná olympiáda Londýn

Tvorcovia loga zimnej olympiády 2012 v Londýne sa snažili o vytvorenie loga v novom modernom štýle. S pochopením sa ale nestretli. 80 % ľudí dalo logu najnižšiu možnú známku. Abstraktné tvary sa buď nepáčili alebo im logo pripomínalo Lisu Simpsonovú praktizujúcu orálny sex. Irán dokonca hrozil bojkotom olympiády – olympijský znak považoval za židovské spiknutie. V logu olympiády videli slovo Zion, čo v preklade znamená Izreal, ktorý je úhlavným nepriateľom Iránu.

ZOH 2012 Londýn

Megaflicks

Logo spoločnosti Megaflicks je dobrým príkladom nesprávneho výberu vhodného fontu písma. Pri pohľade na logo zboku, sa slovo Megaflicks mení na Megafucks. „Šarapatu“ pritom robí iba jediné písmenko.

Megaflicks

Aby ste sa vyhli takýmto fatálnym omylom a chybám – tvorbu loga treba zveriť do rúk skúsených profesionálov a dať finálny produkt posúdiť viacerých očiam.


Chcete profi logo bez kompromisov?